מהאוניברסיטה להונג קונג

Kellogg-Recanati in the News

09 June 2014

לאחר שסיים את התואר השני שלו בתכנית קלוג רקנאטי החליט יונתן להעתיק את מגורי משפחתו להונג-קונג, ומשם  כמנכ"לStratasys Asia Pacific & Japan , הוא אחראי על הכנסות בגובה 130 מיליון דולר. על תכנית קלוג רקנאטי הוא מספר: "התכנית מציבה בפניך אתגרים וגורמת לך לצאת מהבועה שלך. אם אתה רוצה להצליח ולהתחרות  בסיטואציות קיצוניות בעולם האימיתי, התכנית מציבה לך התנסות חשובה "

 

יונתן יגלום, 38, הוא בוגר מחזור KR13 של תכנית Kellogg-Recanarti וכיום הוא אחראי על תחום אסיה בחברת  Stratasys LTD‏ המתמחה בפיתוח מדפסות תלת מימד מקצועיות למיטב החברות בעולם ומתגורר בהונג קונג. שוחחנו איתו על הקשיים ועל ההבדלים בעולם התרבותי והעסקי באסיה וגם קצת על התכנית.

"נולדתי בשוויץ ובגיל 18 עליתי לישראל" מספר יגלום, "התגייסתי לצבא ושירתתי ביחידה קרבית ולאחר הצבא למדתי לתואר ראשון בספרות, היסטוריה ופילוסופיה.  לאחר הצבא התחלתי לעבוד בחברת קטרפילר ולאחר מכן  בחברת ,Objet חברה ישראלית שפיתחה ומכרה מדפסות תלת מימד מבוססות הזרקת דיו פולימרי. לאט לאט התפתחתי בחברה, אם זה בתחום המכירות ובשירות. לאחר    מספר שנים התמזגה Objet  עם חברת Stratasys האמריקאית העוסקת אף היא בהדפסת תלת מימד בטכנולוגיה אחרת ואני קודמתי  לתפקיד מנכ"ל Stratasys Asia Pacific & Japan . בסוף 2012 עליתי על מטוס עם אישתי ועשינו רילוקיישן להונג קונג, שם יושב מטה החברה בגזרת אסיה, פלח שוק שאחראי על יותר מ- 20% מהכנסות החברה, בסך של 130 מליון דולר".

האם ההחלטה לעשות רילוקיישן, החלטה גדולה לכל הדעות, היא מומלצת? יגלום נחרץ בדבריו, "זו חוויה מדהימה, לא פחות. לדעתי זה תנאי הכרחי למי שרוצה להתפתח בחברה בינלאומית ולהבין את העולם העסקי. אסיה שהיא מנוע צמיחה מהותי בעולם הכלכלי היום, מעניקה הזדמנות אדירה. מי ששואף גבוה צריך להבין שחייבים להיחשף לתרבויות שונות בכלל ותרבויות עסקיות אחרות בפרט, כל יום מביא אתגרים חדשים, ומלמד אותך משהו חדש נוסף.

"יש קושי להתמודד עם מגוון התרבויות"

ומה עם הריחוק מהבית, האם יש לך תמיכה? "בוודאי, יש פה קהילה יהודית שהיא אמנם קטנה אך איכותית ומשפיעה", מסביר יגלום, "הקהילה מורכבת מלא מעט אנשי עסקים בתחום היהלומים, בתחום הפיננסי ועובדי חברות הייטק. סך הכל למרות שזו אסיה, הונג קונג עצמה היא עיר בינלאומית לכל דבר ועניין ואפשר להסתדר פה היטב עם השפה האנגלית".

רבים בוודאי ירצו לדעת איך זה לעבוד מול אנשי עסקים ואנשי מקצוע מהונג קונג, "אני אחראי על כל אזור אסיה, זוהי טריטוריה עצומה ומאוד מגוונת", מבהיר יגלום, "מקוריאה וסין בצפון ועד אוסטרליה בדרום, מהודו במזרח ועד יפן במערב, כך  שנדרש ממני להתמודד עם מרחקים גיאוגרפיים גדולים ומגוון רחב של תרבויות. המרחקים באסיה  חריגים בהשוואה לטריטוריות אחרות.  טיסה לביקור מולדת בישראל אורכת כמו טיסה למטה שלנו באוסטרליה אותו אני מבקר אחת לחודשיים שלושה. מבחינה תרבותית ה"מרחקים" אפילו גדולים יותר, מה שמותר ביפן אסור בסין ולהפך, לא ניתן להשוות את התרבות העסקית בהודו לזו של סין או אוסטרליה... . יש בהחלט אתגר גדול להבין ולהתמודד עם מגוון התרבויות הללו, אך זה מה שמרתק בתפקיד ובשביל זה הקמנו השנה שמונה משרדים מקומיים ברחבי  אסיה ואנחנו פועלים דרכם.

האם הלימודים בתכנית סייעו לך והכינו אותך מבחינה תרבותית לעבודה מול קולגות מתרבויות שונות? "אני אישית גדלתי בשוויץ ולמדתי מגיל קטן בבי"ס בינלאומי" מודה יגלום, "אבל בזמן הלימודים  נחשפתי למנהלים מהתכניות של הרשת הבינלאומית: אם זה בהונג קונג עצמה, גרמניה וארה"ב, כך שהתכנית מכינה אותך היטב לנושא".  איך הלימודים בתכנית הועילו לך? "התואר הוא מורכב, יש כאלו שיגידו שהוא מועיל ויש כאלו שיסבירו לך כמה הוא חסר תועלת. לי אישית הוא עזר, כי הרי התואר הראשון שלי היה מרקע לא רלוונטי לחלוטין. מאוד נהניתי להכיר אנשים חדשים מרחבי העולם, שהדגימו חוכמה, ניסיון והשקפה אחרת. למי שהתרגל  לנהל בחברה קטנה יחסית, פתאום  נחשפתי לעוד השקפות ועוד מקום לשיפור מקצועי, זה מאתגר מאוד ונותן לך פרספקטיבה, זה מציב לך רף חדש וגורם לך לצאת מהבועה שלך. אם אתה רוצה להצליח ולהתחרות  בפסגה של העולם העיסקי, אז התכנית מציבה לך  אתגר מתאים".

Tel Aviv University makes every effort to respect copyright. If you own copyright to the content contained
here and / or the use of such content is in your opinion infringing, Contact us as soon as possible >>