פלטפורמת המשקיעים iAngels מגייסת 14 מיליון דולר להשקעות בסטארטאפים ישראליים

פלטפורמת ההשקעות של iAngels, שמאפשרת למשקיעים פרטיים להשקיע יחד עם משקיעים מוכרים, הודיעה על גיוס של 14 מיליון דולר

18 April 2016

בדיוק שנה לאחר גיוס ההון הקודם, מודיעה פלטפורמת ההשקעות iAngels של היזמות הישראליות מור אסיא ושלי הוד מויאל על גיוס 14 מיליון דולר וצירוף משקיע חדש.

2 אקזיטים בשנה האחרונה

iAngels היא פלטפורמת השקעה שמאפשרת למשקיעים פרטיים להשקיע במשותף עם משקיעים בולטים ומוכרים בתחום, וליהנות כך מגישה לסטארטאפים בשלבים מוקדמים מאוד. משקיעים שירצו להשקיע בסטארטאפים יצטרכו להציג הון של מעל ל-12 מיליון שקל או לחילופין להוכיח כי השקיעו מספר פעמים בשנה הקודמת. מאז הקמתה ב-2014 השקיעה הפלטפורמה ב-40 חברות סטארטאפ שגייסו בהצלחה את ההון הדרוש להן בעזרת הפלטפורמה. בין היתר היא רשמה השקעות ב-TravelersBox, BIScience, Drippler, Hello Heart ו-WebyClip.

בשנה האחרונה נמכרה חברת הסטארטאפ הישראלית Big Blue Parrot, בה השקיעה iAngels לחברת פלייטיקה וחברת MyRoll נמכרה ל-AVG; חברת פורטפוליו נוספת, Travelersboxגייסה כ-14.5 מיליון דולר; ו-iAngels עצמה צמחה מ-5 עובדים ל-16, כשהתכנון הוא שעד סוף השנה יהיו בה כ-30 עובדים.

סבב גיוס ההון הנוכחי הובל על ידי אלכס וויסליץ, שותף כללי ב-Thorney Investment Group; בכך הצטרף וויסליץ למשקיעים הקיימים ביניהם חברת Millhouse Capital של אברמוביץ', מארק לסרי, המיליארדר שהקים ב-1995 את קרן הגידור Avenue Capital; בועז ויינשטיין, מנהל קרן גידור מלונדון; המשקיעים הישראליים גיגי לוי, דייויד אסיה, דניאל רקנטי, שגם כן לוקחים חלק במיזם ועוד.

בתגובה לגיוס, מסרה מור אסיא: "בעקבות ההצלחה שלנו בישראל, הרשת הבינלאומית שלנו של משקיעים פרטיים ממשיכה לצמוח, ומעניקה למשקיעים גישה בלעדית לסטארטאפים חדשניים בעזרת המודל הייחודי שפיתחנו שכולל שותפויות מאומתות, ניתוח נתונים ובדיקת נאותות". אסיא הוסיפה: "ההון שגייסנו יאפשר לנו להמשיך להקדיש חלק נכבד מהמשאבים כדי למצוא את העסקאות המבטיחות ביותר ולהמשיך לפתח את הפלטפורמה למען קהילת המשקיעים שלנו". וויסליץ מסר בתגובה לגיוס: "iAngels העבירה לנו באופן קבוע תובנות באיכות גבוהה והזדמנויות להשקעה בעזרת הידע הפנימי שיש לה לה בסצנת ההייטק הישראלית, ואנחנו נרגשים להיכנס לאיזורים חדשים איתם ולהוסיף גיוון בינלאומי להשקעות שלנו".

הפלטפורמה של iAngels אינה היחידה שמאפשרת למשקיעים "קטנים" לקחת חלק בסצנת הון הסיכון. כרגע, פעילות גם פלטפורמות גיוס כמו OurCrowd שהוקמה ב-2013 על ידי היזם הסדרתי, ג'ון מדבד, והודיעה היום על גיוס של 10 מיליון דולרומיזם ExitValley, שהושק לאחרונה.

שלי הוד מויאל היא בוגרת KR18, המחזור ה-18 של תכנית קלוג-רקנאטי, באוניברסיטת תל-אביב.

To read more